Societatea comerciala ALCIS S.R.L. cu sediul in IASI, str. Lascar Catargiu, nr. 64, a fost autorizata prin sentinta publica nr.97 bis/08.03.1991 si inmatriculata la registrul comertului cu nr. J-22-410-1991. Capitalul social este de 4 780 lei

De la infiintare si pana in prezent, societatea a functionat cu diferite domenii de activitate dupa solicitarile pietii si pregatirea profesionala a managerului.

In momentul de fata sociatatea are ca principale activitati comercializarea utilajelor pentru exploatare forestiera (gatere, motofierastraie, etc.), a utilajelor pentru prelucrarea lemnului, comercializarea produselor pentru intretinerea spatiilor verzi, etc. si totodata utilaje de mica si mare mecanizare agricola: tractoare agricole, utilaje agricole, motocositori, motocultivatoare, motogeneratoare, aparate de muls, tocatori de furaje, etc.

Orientarea catre utilajele pentru exploatare forestiera si intretinere spatii verzi s-a facut observand dezvoltarea din ce in ce mai accentuata a activitatii private de exploatare de lemn (atat din partea societatilor private cat si a persoanelor fizice) odata cu redarea unor suprafete de padure, a extinderii spatiilor verzi de pe domeniile publice si cele private, acest lucru ducand la crearea unui spatiu ecologic, mai sanatos si mai curat. Totodata orientarea catre comercializarea utilajelor agricole s-a datorat in principal dezvoltarii mecanizarii lucrarilor agricole din cadrul fermelor mici, mijlocii chiar de subzistenta cat si a gospodariilor. Deasemenea, masinile si instalatiile agricole reprezentand specializarea de baza atat a managerului cat si a echipei ALCIS. Orientarea catre utilajele forestiere si pentru ingrijire spatii verzi, nu s-a facut intamplator pentru o marca oarecare de aparate, ci ca­tre cea mai cunoscuta si specializata firma de renume mondial, si anume “HUSQVARNA” din Suedia, care a patruns in tara noastra inca din anul 1987 si a reusit prin calitate si pret sa acapareze 96% din piata romaneasca de profil.

Indeplinind conditiile de pregatire in domeniul tehnic si comercial, cu personal calificat, managerul societatii a reusit incheierea contractului de distributie zonala cu numarul 19690868/24.10.1995, prin care societatea noastra este autorizata de S.C. HUSQVARNA PADURE & GRADINA S.R.L. BUCURESTI, sa efectueze comert en-gros, en-detail si service garantie si postgarantie pentru motofierastraie, scule de gradina si padure marca HUSQVARNA. Dupa o serie de instructaje si verificari, societatea a obtinut atestat de service din partea firmei suedeze, care are si valabilitate internationala.

Un alt producator de renume mondial, ale carui utilaje le puteti achizitiona prin intermediul nostru, este renumitul producator de tractoare Sud Coreean "Daedong Industrial. Co. Ltd." ce produce tractoarele de calitate superioara Kioti. Distributia tractoarelor si echipamentelor Kioti este realizata pe baza contractului de distributie cu numarul 151525 din 01.07.2011.