Pentru achizitiile de produse care urmeaza sa fie expediate in afara tarilor din Uniunea Europeana, Alcis ofera clientilor sai serviciul de Tax Free.

Clientii Alcis care doresc sa achizitioneze in regim de Tax Free trebie sa completeze formularul "Document de restituire a taxei pe valoarea adaugata cumparatorilor straini" in 2 exemplare.
Originalul acestui document, impreuna cu originalul facturii, sunt inmanate clientului, iar cel de-al doilea exemplar va ramane la magazinul Alcis autorizat.Modelul documentului este conform Ordinului 1692/2007 si poate fi descarcat de aici.

Restituirea TVA se efectueaza daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: cumparatorul, persoana fizica este stabilit in afara UE (adresa sau domiciliul sau permanent nu este in interiorul UE).
Adresa sau domiciliul permanent inseamna locul specificat astfel in pasaport, sau carte de identitate; bunurile achizitionate sunt expediate sau transportate in afara UE inainte de sfarsitul celei de-a 3-a luni care urmeaza lunii in care are loc livrarea; -valoarea totala a bunurilor achiziţionate, inclusiv TVA, depaseste contravaloarea echivalentul in lei a 175 Euro stabilit anual in prima zi lucratoare din luna octombrie si valabil de la 01 Ianuarie a anului urmator; -pentru anul 2013, contravaloarea in lei a fost stabilita la valoarea de 793.3 lei cumparatorul strain poate solicita restituirea TVA aferente mai multor facturi, numai daca suma globala a fiecarei facturi depaseste contravaloarea mentionata mai sus.

Exista dovada exportului bunurilor prin existenta facturii care poarta viza biroului vamal iesire din Comunitatea Europeana;

Produsele sunt cumparate de la magazinele din reteaua Alcis mentionate mai jos:

Magazin
IAŞI Bd-ul Poitiers nr. 2, (200 m de la pasarela Bucium) Mob. 0749060501 Tel/Fax (0232) 217-100

Total Motors Asistent Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54 (in spatele pietei Nicolina); Tel (0232) 275983

VASLUI Str. Decebal (vis-a-vis de PETROM V, semafor spre Bârlad); Tel (0235) 314774

Restiuirea TVA se poate realiza doar pentru persoanele fizice care nu sunt stabilite in tarile din UE.
Sumele aferente TVA –ului vor fi restituite: -Direct, catre magazile Alcis, urmand ca apoi Alcis sa isi recupereze TVA-ul aferent de la stat, prin intermediul Decontului de TVA ; -Indirect, prin unitatile specializate in restituirea TVA, stabilite in Romania sau in alt stat membru Restituirea se va face doar dupa ce sunt indeplinite conditiile prezentate anterior; nu se poate restitui nici o suma la momentul emiterii facturii.

PENTRU PERSOANELE FIZICE STABILITE IN STATELE DE MAI JOS NU SE POATE APLICA REGIMUL DE TAX FREE !

State membru UE: Luxemburg Cipru Olanda Grecia Slovenia Irlanda Cehia Suedia Malta Danemarca Portugalia Belgia Slovacia Germania Polonia Regatul Unit Ungaria Finlanda Estonia Franta Lituania Spania Letonia Italia Bulgaria Austria

PERSOANELE JURIDICE DIN AFARA ROMANIEI NU INTRA SUB INCIDENTA ACESTEI SCUTIRI!